Земеделският министър: Прекъсваме веригата от прекупвачи, даваме път на родното производство

Земеделският министър: Прекъсваме веригата от прекупвачи, даваме път на родното производство
Греков определи мярката като „поредната стъпка на правителството в защита на интересите на българските земеделски стопани”. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прекъсваме част от веригата от прекупвачи и даваме глътка въздух на българските земеделски стопани, обеща земеделският министър Димитър Греков при откриването на пазар за родна земеделска продукция край Пловдив, предаде Би Ти Ви.

Той посочи, че на подобни тържища производителите у нас имат възможност да предложат продукцията си директно на потребителите, като прескочат прекупвачите, изкупуващи продукцията на изключително ниски цени.

Греков определи мярката като „поредната стъпка на правителството в защита на интересите на българските земеделски стопани”.

Тържището е създадено само десетина дни след разговори с ръководствата на големите търговски вериги в България. На срещите бяха разгледани възможностите за реализиране на по-голям дял българска земеделска продукция в големите магазини в страната.

„За съжаление нашите производители не отговарят на всички условия на веригите за количества, финансови документи и добри опаковки на стоката им, затова ще работим заедно и в тази посока”, обясни министърът.

#Димитър Греков #Греков #продукция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници