Министър Греков обеща ясни правила за вноса на селскостопанска продукция

Министър Греков обеща ясни правила за вноса на селскостопанска продукция
Министър Греков обеща ясни правила за вноса. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"От края на август и началото на септември ще създадем правила за вноса на селскостопанска продукция", заяви пред журналисти в Рудозем в събота министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков.

Според него с въвеждането на тези правила се цели влизащата в страната ни продукция да бъде не само контролирана, но и да се знае къде отива и какви са нейните финансови документи и сертификати за качество.

"Предвиждаме още през септември да съставим единен регистър на всички производители, които произвеждат българска селскостопанска продукция", информира земеделският министър, цитиран от "Дарик". По думите му с този регистър ще се знае какво и кога се произвежда, какви количества ще излязат на пазара, за да се избегне пренасищане.

Проф. Греков допълни, че след като представители на министерството са имали разговори с големи търговски вериги, те са готови да отворят вратите си за българска селскостопанска продукция, предава БТА.

Работи се за промяна в друга наредба, свързана с ветеринарния контрол, съобщи земеделският министър. Съгласно подготвените промени ще се даде възможност на самите собственици на животните да слагат идентификационните номера или т.нар. ушни марки. По този начин ще се спестят разходи на животновъдите.

#Димитър Греков #Рудозем #селскостопанска продукция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници