Предотвратени са четири опита за нелегално минаване на границата

Предотвратени са четири опита за нелегално минаване на границата
Четири опита за нелегална миграция предотвратиха за денонощие граничните полицаи. Снимка: svejo.net
A A+ A++ A

Четири опита за нелегална миграция предотвратиха за денонощие граничните полицаи, съобщиха от пресцентъра на МВР, предаде standartnews.com.

Задържани са общо 17 чужди граждани, сред които и поляк, опитал се да преведе през границата двама сирийци и афганистанец, укривайки ги в шофирания от него товарен автомобил. Деветима чужди граждани, по техни думи сирийци, са задържани в четвъртък, около 09.20 часа в землището на с. Вълча поляна.

В помещение за майки с деца са настанени две жени на 24 и 26 г. и четири деца – момчета на 1, 3 и 17 г. и 4-годишно момиче. Тримата мъже на 26, 30 и 36 г., един от които със сирийски паспорт, са задържани в помещение за настаняване на задържани в ГПУ – Елхово.

Малко по-късно през деня, около 17.00 часа, в землището на елховското с. Голям Дервент граничните полицаи задържали други трима мъже на 20, 23 и 28 г. без документи – по думите им сирийски граждани. Около 21.30 ч. служители на елховското гранично полицейско управление установили в землището на с. Лесово и 39-годишен мъж със сирийски паспорт, преминал незаконно на територията на страната.

Четиримата също са настанени в помещение за задържане на Районно управление „Полиция" – Елхово.

#МВР #Лесово #деца #сирийци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници