Вдига се цената на въглищата, цената на тока без промяна

Вдига се цената на въглищата, цената на тока без промяна
Стойнев утвърди увеличението цената на въглищата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев утвърди промяна на продажната цена на добиваните в "Мини Марица-изток" ЕАД лигнитни въглища, предназначени за производство на електроенергия, съобщи БГНЕС.

Считано от 01.09.2013 г. цената на въглищата ще бъде 75.00 лв. за тон условно гориво (ТУГ). Досега цената на добиваните в "Мини Марица-изток" ЕАД въглища бе 71,50 лв/ТУГ.

Цената на въглищата, добивани в "Мини Марица-изток" ЕАД, не е повишавана през последните години. Новото увеличение от 01.09.2013 г., утвърдено от министър Драгомир Стойнев, няма да се отрази върху цената на електрическата енергия.

Новата цена, както и увеличеното производство на централите в Маришкия басейн, ще доведат до повишаване приходите на "Мини Марица-изток" ЕАД от цена и произведена продукция, което ще благоприятства за промяна тенденцията на развитие на дружеството в посока стабилизиране.

Увеличението на цената на въглищата ще осигури доброто функциониране на "Мини Марица-изток" ЕАД, запазване на работните места и нормалното изплащане на трудовите възнаграждения на работници и служители, както и реализиране на инвестиционната програма на дружеството.

#Драгомир Стойнев #въглища #Мини Марица - Изток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай