Константин Тренчев: Актуализацията на дянковския бюджет е неизбежна

Константин Тренчев: Актуализацията на дянковския бюджет е неизбежна
„Не желаем да обсъждаме ветото на президента, заяви Константин Тренчев. Държавата стремглаво се спуска по нанадолнището", каза още той. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Актуализацията на дянковския бюджет е неизбежна и няма алтернатива, заяви президентът на КТ „Подкрепа", Константин Тренчев, на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, предава „Фокус".

„Многократно определяхме бюджета като предизборен, планиран до средата на годината. Отсъстваха адекватни политики за здравеопазването, майчинството, науката", каза Тренчев.

„Наложително е да се увеличи минималният размер за обезщетение за безработица – да е 60% от минималната работна заплата, която сега е 310 лв. Защото сегашният минимален месечен размер на обезщетението е с около 100 лева по-малко от определената от правителството линия на бедност 247 лв.", коментира президентът на КТ „Подкрепа".

„Ние подкрепихме увеличаването на минималната работна заплата от 1 януари 2013 г. от 290 на 310 лв., но настояхме в средата на годината за ново етапно увеличаване от 310 на 330 лв., което считаме, че е реалистично да стане от началото на октомври и което ще намали значително броя на т.н. работещи бедни", посочи Тренчев.

„Не желаем да обсъждаме ветото на президента, заяви Константин Тренчев. Държавата стремглаво се спуска по нанадолнището", каза още той.

#вето #бюджет #актуализация #КТ "Подкрепа" #Константин Тренчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници