Готов е проектът за инфраструктурата на „Софийска Мала Света Гора“

Готов е проектът за инфраструктурата на  „Софийска Мала Света Гора“
Завършен е проектът на Столична община за изграждането на инфраструктурата на територията на цялата Софийска Мала Света Гора. Снимка: personi.dir.bg
A A+ A++ A

„Завършен е проектът на Столична община за изграждането на инфраструктурата на територията на цялата Софийска Мала Света Гора. Обектът е на стойност около 6 млн. лв.“, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по време проверката на изпълнението на проекта „Археологическо проучване на манастира „Света Мария Магдалина" в гр. Бухово, съобщи standartnews.com.

„Надеждата ми беше, че, след като сме готови с проекта, ще можем да кандидатстваме като всички останали общини и да могат градовете като Бухово, Нови Искър и селата в околностите на София да получат европейско финансиране“, каза столичният кмет, като подчерта, че все още не са уточнение приоритетите.

Фандъкова заяви, че по време на служебното правителство тя е поискала от министъра на земеделието Столична община да бъде включена в група общини, имащи право на европейска финансова помощ по програма за развитие на селските райони.

„Тогава получих много насмешки, а истината е, че този въпрос е много важен, защото селата и градовете в околностите на София са изключени в следващия програмен период и ще трябва да разчитат само на финансирането от страна на Столична община", обясни Фандъкова.

#Йорданка Фандъкова #Бухово #Нови Искър #села #райони #финансиране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници