Фирми на тъста на Цветанов източват държавни дружества, твърди Красимир Янков от БСП

Фирми на тъста на Цветанов източват държавни дружества, твърди Красимир Янков от БСП
Красимир Янков Снимка: news.ibox.bg
A A+ A++ A

Фирмите - собственост на тъста на г-н Цветанов Васил Петров Георгиев "Вилмаг" ООД и "Вилмаг Лаборатория" ЕООД- извършват обслужваща дейност във ВиК сектора и имат търговски взаимоотношения с ВиК-Стара Загора, ВиК-Хасково, Благоевград, Севлиево, Враца и др., заяви депутатът от Коалиция за България Красимир Янков, предаде БГНЕС.

Коментарът бе направен във връзка с разпространената позиция на партия ГЕРБ за политически уволнения.

"Това е партията, която стана синоним на калинките във властта. Приходите на двете фирми на тъста на Цветан Цветанов за последните пет години за близо 700 хил. лева", обяви депутатът и припомни за прословутите апартаменти на бившия вътрешен министър.

За да потвърди фактите за източването на държавни дружества от ГЕРБ, Янков даде пример с ВиК сектора във Варна. Той зададе няколко въпроса относно варненския ВиК

"Вярно ли е, че съпругата на новоизбрания кмет Иван Портних – Велислава, е съдружник в дружеството "Метан груп", спечелило обществени поръчки за доставка на гориво за ВиК Варна за над 1 млн. лева? Вярно ли е, че дружеството на Велислава Портних е единственият явил се кандидат на конкурса за обществена поръчка на ВиК Варна? Вярно ли е, че нейният баща, отново тъст на фигура от ГЕРБ, общински съветник в момента – Красимир Маринов, е представлявал общината в дружеството ВиК Варна?", запита депутатът.

От БСП призовават прокуратурата за бързи действия за ограничаване на достъпа на сменения управител на ВиК Варна ООД до предприятието. Те се опасяват, че могат да бъдат умишлено заличени важни доказателства на твърденията им.

"Фактите сочат за умишлено забавяне на смени в сектора от представители на ГЕРБ, които най-вероятно са продиктувани от действия, квалифицирани като "замитане на следи" и "продължаване на източване", заяви още Красимир Янков.

Той направи заключението, че ГЕРБ е източвала и продължава да източва държавни фирми.

#Цветанов #Цветан Цветанов #ГЕРБ #Коалиция за България #Красимир Янков #Янков #Иван Портних #Варна #БСП #Красимир Маринов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници