Повече от 300 служители са били освободени от министерствата за месец

Повече от 300 служители са били освободени от министерствата за месец
За последния месец от министерствата са освободени повече от 300 служители, но за чистка все още не може да се говори, считат наблюдатели. Снимка: www.nenovinite.com
A A+ A++ A

За последния месец от министерствата са освободени повече от 300 служители. Причините са различни, но най-честото обяснение е, че се прави оптимизация на работата във ведомството, съобщи bTV.

Има и много пенсионирани служители, както и такива, напуснали по собствено желание. Повечето министерства са отстранили и служителите, които са били на изпитателен срок, и на временни договори. В почти всички министерства има конкурси за освободените, или реформирани позиции, на някои места са отворени повече бройки за запълване.

МВР води по прекратени служебни задължения на свои служители в пъти пред останалите министерства. През юли там са освободени над 130 служители, но за чистка е трудно да се говори, защото голяма част от тези хора са пенсионирани, а в най-голямото ведомството у нас има подобно текучество и през предишните месеци.

Скандал предизвика и освобождаването на всички шефове на Регионални инспекции по околната среда и водите, на природните паркове и на басейновите дирекции - общо 30 души от Министерството на околната среда и водите, които нямат място в новата власт.

Има и две министерства, където засега няма промяна сред служителите - това са Министерството на външните работи и на културата.

#МВР #оптимизация #служители #хора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници