ГЕРБ внесе искането за неотложно свикване на НС

ГЕРБ внесе искането за неотложно свикване на НС
ГЕРБ настояват за незабавно свикване на Народното събрание. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Парламентарната група на ГЕРБ внесе в деловодството на Народното събрание предложение за провеждане на извънредно парламентарно заседание за ново гласуване на актуализацията на Бюджет 2013 г. във връзка с ветото на Президента, съобщи агенция "Фокус".

Искането е подписано от 77 народни представители от ГЕРБ. В мотивите към искането се посочва, че новото обсъждане на промените в бюджета трябва да се състои в най-кратки срокове, а не в края на месец август.

"Ако до 30 август не се появят народните представители от управляващите, е очевидно, че няма подкрепа – поне в този период. Има два варианта – или правителството да спре работа, или да си подаде оставката." Това каза заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев след внасяне на искане в Народното събрание за провеждане на извънредно парламентарно заседание.

„Подадохме едно искане и силно се надяваме реципиентът на това искане в лицето на председателя на Народното събрание да реагира адекватно и екзактно според текстовете на Конституцията и Правилника за организацията на дейността на Народното събрание. Вярно е, че това ще предизвика известен дискомфорт по повод ваканцуването, но смятам, че си заслужава парламентаристите от управляващото мнозинство да покажат подкрепа за правителството, тъй като и премиерът Орешарски каза, че ще си подаде оставката, когато няма подкрепа на парламента", посочи още Главчев.

Депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев добави, че парламентът може да се събере следващата седмица. „Искането е съпроводено със 77 подписа. Правилникът не предполага премисляне. Щом са събрани над 48 подписа, следва свикване на Народно събрание в едноседмичен срок", каза още Дончев. Според него, ако заседанието се свика на 30 август, това означава, че самото ръководство на Народното събрание не си спазва правилника.

#Народно събрание #ГЕРБ #Димитър Главчев #Томислав Дончев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници