Таксиметрови шофьори от Пловдив плашат с протест заради психотестовоте

Таксиметрови шофьори от Пловдив плашат с протест заради психотестовоте
Шофьорите са недоволни и от политиката на общината да ги облага с все по-високи такси, без реално да улеснява дейността им. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Таксиметрови шофьори от Пловдив заплашват с протестни действия срещу евентуалното въвеждане на изискването за задължителен психотест всяка година и за подновяване на таксиметровия лиценз на всеки 3 години, предаде Би Ти Ви.

Шофьорите са недоволни и от политиката на общината да ги облага с все по-високи такси, без реално да улеснява дейността им.

Никола Николов е таксиметров шофьор вече 20 години. Категоричен е, че протести ще има, ако бъдат въведени психотестове всяка година и бъде наложено явяването на изпит за лиценз през 3 години:

„20 години можеш да работиш, изведнъж - не можеш да работиш! Как стават тия работи?! Има напрежение, защото не може заради един да страда цяла България. Готвим се да протестираме - първоначално едно шествие, ако не - почваме да блокираме кръстовища”, закани се той.

Според таксиметровите шофьори в Пловдив, новите изисквания няма да повишат безопасността по пътищата, но ще създадат допълнителни условия за корупция.

#шофьори #Пловдив #психотест #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници