Депутати от ГЕРБ внасят искане за свикване на извънредно заседание на парламента

Депутати от ГЕРБ внасят искане за свикване на извънредно заседание на парламента
Парламентарната група на ГЕРБ остава на позицията си, че предложената актуализация на бюджета е необоснована, непрозрачна и ненавременна.
A A+ A++ A

ГЕРБ внася в парламента искане за свикване на извънредно заседание на Народното събрание, на което отново да бъде обсъдена актуализацията на държавния бюджет за 2013 г. и наложеното президентско вето, съобщиха от пресцентъра на партията.

Искането е подписано от 77 народни представители от ГЕРБ.

Според партия ГЕРБ новото обсъждане на промените в бюджета трябва да се състои в най-кратки срокове, а не в края на август.

„Основание за това ни дават изказвания на премиера Орешарски, че ще е налице „забавяне с неблагоприятни последици за страната“.

В искането си депутатите от ГЕРБ обявяват, че, от една страна, изпълнителната власт твърди, че без промените в бюджета са налице непреодолими препятствия за хората и бизнеса, а от друга страна, парламентарното мнозинство, подкрепящо правителството, не бърза с актуализацията.

Парламентарната група на ГЕРБ остава на позицията си, че предложената актуализация е необоснована, непрозрачна и ненавременна.

"За да не бъде заблуждавано българското общество, ГЕРБ внася искане за незабавно свикване на извънредно заседание на Народното събрание с единствена точка в дневния ред – обсъждане на върнатата от президента актуализация на Бюджет 2013", се казва в позицията.

#ГЕРБ #Народно събрание #бюджет #актуализация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници