Димитър Греков: Договорихме разплащане на евросубсидии за земеделски производители на два транша

Димитър Греков: Договорихме разплащане на евросубсидии за земеделски производители  на два транша
Греков обясни, че началото на стопанската година започва през септември и е добре парите да се получават в същата стопанска година. Снимка: agrozona.bg
A A+ A++ A

„Договорихме се разплащането на европейските субсидии за всички земеделски производители да стане на два транша. Ще се опитаме, ако се приеме актуализацията на бюджета, да направим първото заплащане до края на годината“, каза министърът на земеделието и храните Димитър Греков след среща с представители на Националната асоциация на зърнопроизводителите, предаде агенция „Фокус”.

„Сложихме правила на играта. Крайно време беше да има такива правила, за да могат земеделците да са спокойни”, коментира министърът. На срещата е договорено още до края на годината да бъдат извършени агроекологичните плащания за всички земеделски производители, в размер на 150 – 200 млн. лв.

„До края на февруари ще бъдат извършени и всички плащания от европейските средства“, посочи министърът и припомни, че изплащането на европейските субсидии за всички земеделци трябва да започне от 16 октомври. Дотогава е крайният срок за подаване на документи и проверка.

След това текат теренни и финансови проверки. Греков обясни, че началото на стопанската година започва през септември и е добре парите да се получават в същата стопанска година.

#Димитър Греков #транша #средства #субсидии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници