Борисов призова за незабавно свикване на извънредно заседание на НС

Борисов призова за незабавно свикване на извънредно заседание на НС
Борисов е категоричен, че център-дясно е много по-голямо от лявото. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият премиер и председател на ГЕРБ Бойко Борисов призова за незабавно свикване на извънредно заседание на Народното събрание, на което да бъде обсъдено президентското вето върху актуализацията на бюджета.

Пред репортер на БНР в Разлог той съобщи, че в момента събира подписи за предсрочното прекратяване на парламентарната ваканция.

„Въпросът е, че сега, когато президентът върна ветото, БСП, ДПС и Атака, вместо веднага да се съберат, веднага да прегласуват актуализацията, ако не лъжат, щяха да се съберат веднага. А не на 30-и август, когато им свършва почивката и затова ние инициирахме, така, както е по закон, подписка да ги съберем още следващата седмица, да изговорим още веднъж това, което е опасно, това, което е ненужно, или това, което да речем неминуемо ще мине, но поне хората да знаят и да го изгласуваме. И ще свикаме още следващата седмица парламента. Да им предложим да се съобразят и с президентското вето с неговите много добри аргументи, поне в частта, в която видно е, че грешат, да не я приемат нея. Да не вървят на инат. Това са парите на хората, не са техни пари”, каза Борисов.

Той предлага на Реформаторският блок да излезе с общ план за сваляне на правителството и за съвместно управление.

"Център-дясното е много по-голямо от лявото. Въпросът е да накараме всички хора в тази област център-дясно да гласуват за своите си политически партии. ГЕРБ, ДСБ, СДС, партията на госпожа Кунева и кой ли не още. Тогава всички ще сме много по-силни. Това е алтернативата, това е вариантът", категоричен е експремиерът.

#Бойко Борисов #Разлог #БСП #Атака #ДПС #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници