ГЕРБ започват подписка за свикване на парламента, ако до понеделник това не бъде направено

ГЕРБ започват подписка за свикване на парламента, ако до понеделник това не бъде направено
Според Дончев, решението на президента за вето е съвършено обосновано и очаквано. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Единственото възможно решение след наложеното вето е свикване веднага на Народното събрание, заяви на извънреден брифинг депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев, предаде агенция "Фокус".

"Не мога да си представя как в подобна ситуация някой може да ваканцува. Ако в следващите дни не бъде взето решение за свикване на Народното събрание, най-късно в понеделник ГЕРБ задвижва процедура и започва събиране на подписи за свикване на парламент", коментира Дончев.

Според него решението на президента е съвършено обосновано и очаквано.

"Доколкото разбрах решението на президента е ориентирано основно по отношение на неяснотите в тази актуализация на бюджета и показва, че президентът изключително внимателно е следил дебатите в Народното събрание. Едва ли някой би имал против социалния пакет от 40 млн. лева, разбира се на всички нас ни се иска да е по-голям, но има много неясноти и съмнения по отношение на огромната част от този 1 млрд. дълг. Когато харчим държавни пари, пари на българските данъкоплатци, ние трябва да сме много внимателни. Три пъти по-внимателни обаче трябва да бъдем, когато харчим пари на кредит, защото тези пари се харчат от един и се плащат от друг", допълни Томислав Дончев.

#ГЕРБ #Томислав Дончев #вето #бюджет #Дончев #Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници