Божидар Данев: Президентът не пита за бюджета, когато се приемаше

Божидар Данев: Президентът не пита за бюджета, когато се приемаше
Данев припомни предложението си НАП да направи публичен регистър, за да се вижда дали, как и на кого се връща ДДС навреме. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"След като се срещнахме с президента, бях почти сигурен, че ще наложи вето. Не може да има частично вето. То е вето", заяви по БНР председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев.

"Правилно иска прозрачност, но същият президент не зададе въпрос, когато се приемаше този бюджет, защо се налагат неизпълними параметри. Например, заложени са 4% инфлация, а имаме дефлация. Защо не беше приет в бюджета 800-милионният дълг, който се пое допълнително през февруари. Нормално е да си зададем въпроса дали тогава екипът му нямаше знания или сега е друга причината", коментира Данев.

Той припомни предложението си НАП да направи публичен регистър, за да се вижда дали, как и на кого се връща ДДС навреме.

"Не виждам нищо страшно в актуализацията на един бюджет, и то с почти минимални изменения на основните индикатори. Не виждам никаква пречка изпълнителната власт да даде прозрачност накъде отиват тези пари", добави председателят на БСК.

#Божидар Данев #Росен Плевнелиев #бюджет #вето #актуализация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници