Лъчезар Богданов: Ветото означава забавяне на идеите за промени

Лъчезар Богданов: Ветото означава  забавяне на идеите за промени
Според Лъчезар Богданов, има известен ефект от протестите върху решението на президента да наложи вето. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Частичното вето на президента означава един месец забавяне на идеите за промени, които правителството заложи, заяви икономистът от „Индъстри Уоч” Лъчезар Богданов пред агенция "Фокус".

"Този един месец забавяне вероятно се отнася и ако има обещания за разплащания на неразплатени суми, които са били включени в тази актуализация. Засега е рано да се каже какъв ще е икономическият ефект от частичното вето на президента за Бюджет 2013. Нека да видим как парламентът възнамерява да реагира и да преодолее това вето – то има воля за това. Има вариант, в който правителството междувременно работи за вътрешно разместване на бюджети между министерствата или в рамките на отделни министерства така, че да приоритезира по по-различен начин разходите, докато мине повторното гласуване на бюджета", каза Богданов.

Според Лъчезар Богданов има известен ефект от протестите върху решението на президента да наложи вето, но трябва да е ясно, че на това правителство му е изключително трудно.

„На него му се налага да се бори за всяка политика, за всяко решение, което възнамерява да наложи – такава е политическата ситуация, такова е състоянието на общественото доверие, с гражданската бдителност. Това трябва да е знак и към управляващото мнозинство и изпълнителната власт като цяло при бъдещи действия да подхожда много по-детайлно в аргументация си, мотивацията и анализа", коментира той.

#Лъчезар Богданов #Богданов #вето #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници