Започна процедура за търговия на индивидуални млечни квоти

Започна процедура за търговия на индивидуални млечни квоти
Млекопроизводителите, които искат да купят индивидуална млечна квота, могат да подадат заявления до 25 август 2013 г. Снимка: e-vestnik.bg
A A+ A++ A

Държавен фонд „Земеделие" /ДФЗ/ отвори процедурата за покупко-продажба на индивидуални млечни квоти за 2013 - 2014 г., съобщиха от ведомството. Фиксираната цена остава 0,01 лв. за килограм мляко, за доставки и 0,01 лв. за килограм мляко за директни продажби, съобщи standartnews.com.

Млекопроизводителите, които искат да купят индивидуална млечна квота, могат да подадат заявления до 25 август 2013 г. в областните дирекции на ДФЗ – в отделите „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане".

Кандидатства се по адрес на регистрация на физическото или юридическото лице. Желаещите да продадат индивидуалната си квота, подават заявления, след като бъдат обявени количествата за купуване, на 5 септември, но не по-късно от 10 октомври 2013 г.

Борсата за млечни квоти се прилага за пета поредна година в България. Покупко-продажбата е въведена в страните от ЕС, за да бъде постигнат баланс между търсенето и предлагането на мляко и млечни продукти.

Млекопроизводителите, които искат да разширят дейността си, могат да купят допълнително количество квота, а тези, които не могат да я реализират, да се освободят от нея.

#мляко #квоти #млекопроизводителите #продукти #цена

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници