Йовчев: Няма добър ред за контрол при използването на СРС

Йовчев: Няма добър ред за контрол при използването на СРС
Йовчев уточни, че новите мерки няма да струват сериозни средства на МВР, а по-скоро касаят промяна в организацията на дейността. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма добър ред за контрол при прилагането и използването на СРС и няма добър ред по отношение на използване на резултата от СРС-ата, заяви министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев относно мерките, които МВР предприема, за гарантиране на законосъобразността и повишаването на ефективността и прилагането на СРС, предава „Фокус“.

Според Йовчев, мерките, които досега са прилагани, не са били на достатъчно добро ниво.

Това неколкократно е установено от проверки на прокуратурата. Имало е ред преди това, но редът, който е спазван, е остатък от една стара система“, коментира вътрешният министър.

В резултат на реформата, която се предприема, няма да има нерегламентирано използване на СРС, подчерта той.

Йовчев уточни, че новите мерки няма да струват сериозни средства на МВР, а по-скоро касаят промяна в организацията на дейността.

Когато имаме негодно подбрани обекти, за които да използваме СРС, то е ясно, че и резултатите няма да са такива, че да са годни в съда. Има редица случаи, при които не е спазена процедурата. Този въпрос трябва да се насочи към оперативните структури, които взимат решения за прилагане на СРС”, каза Йовчев за ефективността от използването на СРС

Всеки ръководител преценява какво да е нивото на документиране и организацията. Аз променям организацията. Документирането на маршрута и режимите на използване на техниката за подслушване не е било на ниво. Регистри е имало, но не пълни”, обясни новият директор на ДОТО Цветан Китов.

#Цветлин Йовчев #Цветан Китов #ДОТО #СРС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници