Елен Герджиков: Ще обсъдим референдума за „Софийска вода”.

Елен Герджиков: Ще обсъдим референдума за „Софийска вода”.
Ние ще изпълним стриктно решението на Административния съд. На 5 септември ще има заседание на Столичния общински съвет, заяви Елен Герджиков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не може да се каже с точност какви ще са последиците от прекратяване на концесията на „Софийска вода”, заяви председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков, предаде агенция "Фокус".

„Ще се отиде на арбитражен съд не в България. Когато е сключван договорът, не е описано, че той може да се прекрати чрез референдум. Има конкретни условия. Ние ще изпълним стриктно решението на Административния съд. На 5 септември ще има заседание на Столичния общински съвет”, добави Герджиков.

Той допълни, че Общинският съвет ще изпълни решението на Административния съд – ще има обсъждане на референдума за „Софийска вода”.

"Трябва да се има предвид какво означава едно прекратяване на концесията, трябва да се направят анализи. Трябва да представим пред хората цялата информация”, посочи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Според нея, прекратяването на концесията не означава, че софиянци няма да си плащат водата.

„Много се спекулира с тази тема. Договорът е сключен през 1999 година. Договорът е бил крайно неизгоден за общината. Мисля, че трябва да се увеличат възможностите за контрол на дружеството. Цената на водата се определя от ДКЕВР, не от общината. Много от информацията на гражданите, с които се срещнах, не е пълна”, обясни Фандъкова.

#Елен Герджиков #Софийска вода #Йорданка Фандъкова #ДКЕВР #Фандъкова #Герджиков #Административния съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници