Йовчев: Нямам информация за напрежение в ГДБОП след преместването й от МВР в ДАНС

Йовчев: Нямам информация за напрежение в ГДБОП след преместването й от МВР в ДАНС
Вътрешният министър представи екипа си пред депутатите от Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вътрешният министър Цветлин Йовчев заяви, че няма информация за напрежение в ГДБОП след преместването на дирекцията от МВР в ДАНС, предава „Фокус“.

След като нямам такава информация, това означава, че не знам за такова нещо“, каза Йовчев.

Вътрешният министър представи екипа си пред депутатите от Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

Реформата в МВР е била една от дискутираните теми.

Обсъдихме преместването на ГДБОП в ДАНС – както положителните ефекти, които очакваме да се получат в резултат на реформата, така също обсъдихме и рисковете, които могат да се появят. Запознах народните представители с това какво сме предприели, за да не бъдат реализирани тези рискове. Рисковете бяха в посока на това да не загубим функционалност от преместването на ГДБОП, както и да съумеем да урегулираме много добре общите области на действие между МВР и ДАНС. И в двете посоки имаме добри резултати и ще се справим с предизвикателствата“, коментира министър Йовчев.

На въпрос дали е вярна информацията, че служителите на ГДБОП са все още с командировъчни, Йовчев обясни: „Докато служителите не бъдат окончателно преназначени в ДАНС, това изисква много техническа подготовка и действия. Дотогава служителите са командировани. Това е една от стъпките, с които да направим така, че по никакъв начин да не бъде затруднена дейността им“.

Министърът обясни, че това не е скъпо.

Служителите продължават да са със същите заплати. След предназначаването, останалата част от бюджета за ГДБОП, която е в МВР, ще бъде прехвърлена към ДАНС. Не правим нищо различно, и то не е свързано с разходи“, каза още Цветлин Йовчев.

#Цветлин Йовчев #ГДБОП #ДАНС #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници