Затвориха Е-79 заради катастрофа край Благоевград

Затвориха Е-79 заради катастрофа край Благоевград
Катастрофа затвори за 30-на минути петъчния и натоварен трафик по ГП Е-79. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Катастрофа затвори за 30-на минути петъчния и натоварен трафик по ГП Е-79.

В момента натрупалите се от двете страни на катастрофата автомобили се пропускат на етапи, докато не приключи огледа на местопроизшествието, предаде БГНЕС.

Пътният инцидент стана към 16.10 часа в местността Антените, на 5 км след Благоевград в посока София.

На прав участък, но с непрекъсната осева линия, поради гърбица на пътя, водачът на джип "Сузуки" предприема рисковано изпреварване.

Удря се челно в товарен автомобил "Ивеко" на пътна помощ, превозващ аварирал автомобил. И двете ударили се МПС са с кюстендилска регистрация.

Водачът на пътната помощ прави опит да избегне челния удар, излиза от пътя, затова е ударен в лявата предна част. След което, спира, но се нанизва в началото на мантинелата.

След удара в пътната помощ "Сузуки"-то, в което пътувал само шофьорът, се завърта на 90 градуса и излиза от пътя. Екип на Гражданска защита ряза ламарините на джипа, за да извади пострадалия шофьор. Той бе освободен след 10 минути и качен на линейката на ЦСМП - Благоевград.

По първоначална информация водачът на джипа, причинил катастрофата, е със счупен крак, спасил го е еърбека. В момента му се правят изследвания. Водачът на пътната помощ е невредим.

Катастрофата затвори за 30-на минути петъчния и натоварен трафик по ГП Е-79. В момента натрупалите се от двете страни на катастрофата автомобили се пропускат на етапи, докато не приключи огледа на местопроизшествието.

#Е-79 #катастрофа #трафик #Благоевград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници