Лазар Лазаров: Всички дължими суми на строителя към работниците са изплатени

Лазар Лазаров:  Всички дължими суми на строителя към работниците са изплатени
За лот 1 и 2 на автомагистрала „Марица”, за които отговаря Агенция „Пътна инфраструктура”, всички дължими суми на строителя към работниците са изплатени. Снимка: stroitelstvo.info
A A+ A++ A

„За лот 1 и 2 на автомагистрала „Марица”, за които отговаря Агенция „Пътна инфраструктура”, всички дължими суми на строителя към работниците са изплатени и това излезе официално от Изпълнителна Агенция „Главна Инспекция по труда“ миналата седмица“, каза пред журналисти председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”, Лазар Лазаров, предаде Агенция “Фокус”.

Работниците, изграждащи автомагистрала „Марица” в участъка Любимец - Капитан Андреево, за известно време спряха работата си, като причината за това беше забавяне на заплащанията. Инженер Лазаров изрично заяви, че те не отговарят за този участък.

Изпратили сме писмо до Националния археологически институт, който да ни предложи за пряко договаряне някого, който да поканим директно за извършване на археологическите дейности по автомагистрала „Марица”, както е законно, каза още инженер Лазаров.

Той обясни, че още миналата година АПИ е получила указания от Агенция за държавна финансова инспекция и Сметната палата за провеждане на открити процедури, съгласно закона за обществени поръчки за археология.

#Лазар Лазаров #Марица #АПИ #археология

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници