Асланов: България се превръща в цел на емигранти от страни, които не членуват в ЕС

Асланов: България се превръща в цел на емигранти от страни, които не членуват в ЕС
„Да не забравяме също така, че след присъединяването на Хърватия и Сърбия получи дата за присъединяване към ЕС и политическите кръгове в Македония по всяка вероятност вече гледат с тревога на перспективата да се изолират от общоевропейския процес”, посочи
A A+ A++ A

С новите промени на българските закони за насърчаване на инвестициите и за българското гражданство България се превръща в подходяща цел на емигранти от държави, които не са членки на ЕС, каквато е Македония“, заяви пред „Фокус“ социологът и директор на социологическа агенция „АФИС“ Юрий Асланов.

„Да не забравяме също така, че след присъединяването на Хърватия и Сърбия получи дата за присъединяване към ЕС и политическите кръгове в Македония по всяка вероятност вече гледат с тревога на перспективата да се изолират от общоевропейския процес“, посочи Асланов.

Според него това е едно от обясненията за подобен прочит в медиите в Македония на резултатите от изследването за емиграцията.

„Много български граждани и досега успешно се интегрират на европейските трудови пазари. Казусът се експлоатира само с вътрешни политически цели, със сигурност в момента най-остро в Германия, където през есента предстоят общи избори“, отбеляза Юрий Асланов.

#Юрий Асланов #ЕС #България #емигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници