МВР с извънредни мерки срещу битовата престъпност

МВР с извънредни мерки срещу битовата престъпност
Цветлин Йовчев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Предвижда се с новия Закон за МВР да бъде въведен статут на извънщатния сътрудник. Според нас това е една мярка, която ще даде добри резултати в борбата с битовата престъпност“, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев в община Враца, съобщи пресцентърът на МВР.

По време на срещата министър Цветлин Йовчев подчерта, че приоритет за ръководството на МВР е да намали престъпните посегателства в малките населени места. Усилията ни са съсредоточени към организиране на дейността ни така, че там да има присъствие както на служители, така и на сътрудници на МВР. Като извънщатни сътрудници ще бъдат привличани бивши служители на МВР и Министерството на отбраната, които имат необходимите умения и опит, за да подпомагат работата на полицията.

Обсъдена бе и възможността със заповед на съответния кмет ловните дружинки да могат да се организират или самоорганизират, за да опазват имуществото на хората. Това е една добра идея, която ще покаже ефективност, смята кметът на Враца инж. Николай Иванов, според когото битовата престъпност е тежък бич за региона.

Предложението бе възприето и от жителите на местността Врачански лозя и с. Баница, с които се срещна вътрешният министър. Той ги запозна с част от мерките, набелязани от ръководството на МВР за по-ефективно противодействие на престъпността – новата организация на патрулно-постовата дейност, основана на интерактивната карта на престъпността, както и промените в организацията на оперативно-издирвателната дейност.

#Цветлин Йовчев #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници