Първанов: Борисов надмина Сидеров

Първанов: Борисов надмина Сидеров
A A+ A++ A

Георги Първанов определи коментарите на Бойко Борисов по случая с убийството на 17-годишната Мирослава от Перник като „груби“.

„Премиерът прескочи граница, която за мен е недопустима. Той умее да подменя нещата. Не смея да си мисля какво ще се случи, ако всеки започне да говори така“,  каза все още президентът Георги Първанов във връзка с изказванията на Бойко Борисов след разкриването на убийството на тийнейджърката.

„По-лошото е, че това не е изтървана реплика. Това е елемент от поведението на премиера, това е неговата стратегия. Той дълго време смяташе, че така печели една широка част от обществото“, каза Първанов пред Нова телевизия.

Според него във въпросните изказвания тонът на премиера е бил груб, а подобно поведение е „вредна тенденция, опасна за политиката“.

„Когато преди 2-3 години, с елемент на закачка, казах, че ГЕРБ се атакизира, тогава ми се разсърдиха много. Но трябва да призная, че ГЕРБ, в това число и премиерът, надмина в изразните си средства в много отношения самия Волен Сидеров“, посочи Първанов.

След разкриването на убийството на Мирослава премиерът заяви, че семейството трябва да се извини на МВР, а вътрешният министър да награди кучето, открило трупа, с „три-четири телешки пържолки".

#Мирослава #Перник #убийство #„Атака“ #Волен Сидеров #премиер #Бойко Борисов #Президент на България #Георги Първанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници