Софийски прокурор: Сигналът за тефтерчето на Филип Златанов е подаден от негов колега

Софийски прокурор: Сигналът за тефтерчето на Филип Златанов е подаден от негов колега
„Съдете сами - след оповестяването на обвиненията срещу Златанов и след отстраняването му от длъжност преписките, които получаваме от комисията, се увеличиха рязко“, добави прокуро Диков. Снимка: dnevnik.bg
A A+ A++ A

Сигналът за съществуването на тефтерчето на бившия шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов е подаден от негов колега, става ясно от интервю на софийския прокурор Евгени Диков пред в. „Преса“, съобщава БГНЕС.

"Всички замесени в тефтерчето трябва да бъдат разпитани. Не можем да направим цялостна ревизия на комисията. Според мен основната манипулация е била в задържането на преписки, пускането в определен момент на дадена информация“, посочва Диков.

„Съдете сами - след оповестяването на обвиненията срещу Златанов и след отстраняването му от длъжност преписките, които получаваме от комисията, се увеличиха рязко“, добави прокурорът.

„Преди случая идваха по две-три преписки на седмица, сега идват по 5-6 на ден.Така че очевидно са филтрирани случаите“, коментира още Диков.

Той съобщи, че срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов до дни ще бъде внесен обвинителен акт по делото за отказано подслушване.

„По другото дело за неупражнен контрол по използване на СРС има доста работа.Чакаме съдебни поръчки от чужбина, назначили сме и доста експертизи“,уточни Диков.

#Евгени Диков #Филип Златанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници