Прокуратурата не изключи възможността да има още обвиняеми за трагедията в Хитрино

Прокуратурата не изключи възможността да има още обвиняеми за трагедията в Хитрино
Източник: Труд
A A+ A++ A

Директорът на Националната следствена служба и заместник главен прокурор Евгени Диков не изключи вероятността да има още обвиняеми заради трагедията в село Хитрино от декември. Вече са готови 14 от експертизите, които трябва да изяснят причините за трагедията в село Хитрино от миналия декември, предаде БНР.

От останалите ще зависи дали ще има още обвиняеми, освен двамата машинисти на първия локомотив на дерайлиралия влак, допълни Диков, като съобщи, че преди две седмици локомотивът е докаран в София и вече му се прави експертиза:

"Има неща, които действително трябва да се изследват - последното, което донесоха е парче от релсата, отворът на пробитата цистерна, като ще бъде направена в БАН - кристалографска експертиза, за да се види причината за пробивите. И вече комплексните експертизи, които могат да кажат в крайна сметка откъде идва причината за това произшествие", каза Евгени Диков. 

"Засега скоростта е една от причините категорично, която е установена, но вече ако експертизата каже, че има неизправности в подвижния жп състав, ако има неизправности в железния път, хората, които е трябвало да поддържат в изправност тези съоръжения, ще понесат отговорност", коментира още той. 

#Евгени Диков #следствена #Хитрино

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници