Сергей Станишев: Когато държавата поръчва нещо, ще плаща в срок

Сергей Станишев: Когато държавата поръчва нещо, ще плаща в срок
A A+ A++ A

„С актуализацията на бюджета не се увеличава размерът на дълга, който ще има държавата в края на годината в сравнение със сега планирания“, каза лидерът на Коалиция за България Сергей Станишев при обсъждането в парламента на актуализацията на Бюджет 2013 г., предаде „Фокус“.

„И след тази актуализация България ще бъде сред страните в ЕС с най-нисък бюджетен дефицит. Не може макрорамката да бъде самоцел, ако по този начин се закриват работни места и се унищожават цели социални системи“, посочи Станишев. Редно е най-сетне българският бизнес да знае, че когато държавата поръчва нещо, ще плаща в срок, смята той.

Правителството на Орешарски е поставено в следната ситуация – от началото на годината с постановление на Министерския съвет са направени разходи в размер на 357 млн. лв., от тях 209 млн. лв. са непредвидени, заяви Станишев.

„Къде е г-н Цветанов, който без подкрепа на Министерството на финансите увеличи двойно порциона на полицаите? Къде е, за да отговори?“, попита Станишев. Според него хората през февруари са излезли на протести заради мизерията, в която живеят.

По думите на Станишев следващият бюджет не трябва да е технически, а да има изведени приоритети. Трябва да се използва ефективно Банката за развитие, която да работи в подкрепа на малкия и средния бизнес, посочи Станишев.

#Сергей Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници