Министър Греков зове земеделците да се кооперират

Министър Греков зове земеделците да се кооперират
Димитър Греков. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Министерството на земеделието и храните работи усилено по въпроса за въвеждането на българска продукция в големите вериги магазини, заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков в сливенското село Гавраилово, предаде Радио „Фокус“ - Сливен.

Става въпрос за производители както на плодове и зеленчуци, така и на мляко и млечни продукти, месо и месни продукти. Проведени са срещи с всички търговски вериги, които действат на територията на страната, като почти всички от тях са приели да се въведе българска продукция в магазините им, каза министърът. Заявена е готовност българска продукция да се изнася и от магазините от веригите в чужбина, в Гърция и Румъния.

Проблемът според министъра е, че в България няма сдружение, което да може да предостави 10 тона продукция за хипермаркетите, ако производителите не се кооперират. Министърът призова българските производители да се кооперират, за да се знаят възможностите за количество, качество, сорт и зрялост, които да се реализират на пазара. В момента се предвиждат срещи на ниво браншови организации.

#Димитър Греков #земеделие #производители #коопериране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници