И „Зелените“ поискаха избори наесен

И „Зелените“ поискаха избори наесен
A A+ A++ A

Партия „Зелените“ смята, че снощният сблъсък между протестиращи и полицаи пред парламента е търсен ефект. Депутатите искат да излязат във ваканция и за целта трябва да се намери подходящ повод за прекратяване на протестите, коментира на пресконференция Христо Генев - член на Националния съвет на партията, цитиран от Дарикнюз.

По думите му целта е да има основание за прекратяване на парламентарната дейност за ваканцията, каквото може да бъде невъзможността за спокойна работа на депутатите. Това правителство явно няма намерение да си ходи, каза Генев. В подкрепа на тезата си представителите на „Зелените“ коментираха, че за окупирането на парламента в този час вчера се е знаело много преди насрочването на заседанията на парламентарните комисии. Ако депутатите бяха в другата сграда на Народното събрание, никой нямаше да им обърне внимание, посочи Генев.

Според него сценарият на управляващите е да пишат изборно законодателство година - година и половина, което означава отлагането на нови избори. Нужните поправки могат да се направят за десет работни дни от парламента, смята той.

В коментар на обвиненията за граждански провокации към силите на реда Генев каза, че провокатори има, както на всеки друг протест, но те не са нормалната част от недоволните около парламента. Като част от протестиращите, от партията заявиха, че 39 дни не е допусната агресия и след връщането на автобуса снощи протестът отново е станал позитивен и креативен.

Не е нужно да се повтарят снощните сцени, трябва да се отиде към служебно правителство и нови избори наесен, защото действащият кабинет ще създаде криза за следващите седем години, каза съпредседателят на „Зелените“ Борислав Сандов. Като свидетел той разказа, че към 2.50 часа тази сутрин три дузини полицаи са разкъсали със щурм рехавата гражданска блокада откъм източния изход на Народното събрание, отишли са към улица „Шипка“ и не са се върнали, което вероятно означава, че тогава са изведени тримата министри и част от депутатите.

#протест #Парламент #избори #Зелените

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници