Сергей Станишев: Сегашният бюджет не е бюджетът на Коалиция за България

Сергей Станишев: Сегашният бюджет не е бюджетът на Коалиция за България
Според лидерът на социалистите Сергей Станишев актуализацията на бюджета се дължи на грешки, направени при разчетите на бюджета. Снимка: www.manager.bg
A A+ A++ A

„Бюджетът, който функционира в момента, не е бюджетът на Коалиция за България. Това е бюджетът на Симеон Дянков“, заяви лидерът на социалистите Сергей Станишев на заседание на ИБ на БСП, предаде агенция „Фокус“.

На форума беше поканен финансовият министър Петър Чобанов, за да представи мотивите и параметрите на предстоящата актуализация на бюджета за 2013. Той получи подкрепа за реализацията на начинанието в НС.

„Актуализацията се дължи на грешки, които са направени при разчетите на бюджета и при ангажиментите, които са направени от правителство на Борисов“, каза още Станишев. По думите му основното, което мотивира актуализацията, освен слабата приходна част, е това, че правителството се стреми да прекрати практиката на Дянков от 2009 г.

Станишев припомни за спрените плащания от тогавашния финансов министър към българските фирми с цел да бъде постигнат нулев дефицит. „Въпреки това дефицитът през 2009 г. достигна 4.3% от БВП и за първи път България влезе в процедура на свръхдефицит“.

„Тъй като се появяват много защитници на този бюджет, искам да кажа, че който се обявява за запазването на този бюджет, защитава политиката на Симеон Дянков. Политика, при която се режеше жива плът, унищожаваха се фирми, закриваха се работни места и се удряше по цели социални системи“, каза още лидерът на социалистите.

#Сергей Станишев #Петър Чобанов #Симеон Дянков #дефицит #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници