Орешарски: Знам кой стои зад протеста

Орешарски: Знам кой стои зад протеста
A A+ A++ A

Имам достатъчно информация за това кой стои зад протеста и след години, когато тази информация излезе, ще бъде интересно четиво. Това заяви премиерът Пламен Орешарски пред журналисти в кулоарите на парламента, цитиран от Лайвнюз.

Министър-председателят призна, че кабинетът му е „разпънат на кръст“. „Не съм на върха на щастието от този факт, но фактът си е факт, така че може би действа мобилизиращо и амбициращо да работим още по-прозрачно в сравнение с което и да е българско правителство“, посочи още той.

Орешарски обяви, че ще предложи на новия шеф на ДАНС Владимир Писанчев да вземе за заместник в Агенцията конкурента си за поста Недялко Недялков.

„Очевидно промените пораждат много обществени вълнения. Какви бяха реакциите, когато Владимир Писанчев беше назначен за зам.-председател на ДАНС“,попита риторично премиерът. „Като пряко отговорен и наблюдаващ работата на ДАНС, аз казах, че е изключително отговорна задача - да се справим с контрабанда, вътрешнообщностни доставки, ако нямаме плащане на ДДС, корупционни практики... Сигурно няма да успеем на 100%, но ще следя стриктно степента, в която се подобрява събираемостта на данъците, и след няколко месеци ще дам изводи за работата на ДАНС, и в това число за избрания днес ръководител“, категоричен бе Орешарски.

Премиерът съобщи още, че изчаква да приключи проверката в рудник „Ораново“, където продължава издирването на двама затрупани миньори. Той бе категоричен, че когато излязат резултатите, ако трябва, ще поиска затваряне на мината.

#Орешарски #протест #правителство #ДАНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници