Веселин Вучков: Контраразузнаване да пълни хазна е нонсенс

Веселин Вучков: Контраразузнаване да пълни хазна е нонсенс
Днешният избор е финален акорд на една предизвестена имитационна процедура, коментира депутатът от ГЕРБ Веселин Вучков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Днешният избор е финален акорд на една предизвестена имитационна процедура, коментира депутатът от ГЕРБ Веселин Вучков избирането на Владимир Писанчев за шеф на ДАНС пред агенция „Фокус“.

„Липсваха подробни концепции на двамата кандидати. Те не бяха поставени на сайта на Народното събрание. Липсват достъпни становища на кандидатите относно новите предизвикателства пред ДАНС (например – събиране на доказателства по НПК, което е абсолютно непозната материя за ДАНС, полицейски правомощия и др.). Липсваше възможност неправителственият сектор да задава въпроси на изслушването“, каза Веселин Вучков.

Според него в пленарната зала на заседанието в петък се откроило огромно вътрешно противоречие.

„Премиерът постави основна задача пред ДАНС – да напълни държавната хазна. Депутатът Димитър Дъбов, председател на ресорната мегакомисия за контрол на службите, два пъти в изказването си акцентира върху това, че ДАНС е българското контраразузнаване. Но контраразузнаване да пълни хазна е нонсенс. Това показва, че проблемът на ДАНС не е само в нейния председател; а се корени в нейните мегаправомощия, без гаранции срещу възможни произволи“, заяви още депутатът от ГЕРБ.

#Веселин Вучков #ГЕРБ #Вучков #ДАНС #Владимир Писанчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници