Зинаида Златанова: Филип Златанов за мен беше институция

Зинаида Златанова: Филип Златанов за мен беше институция
Златанова е категорична, че разрухата в институциите личи постоянно. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Това е задкулисието“. Така в петък пред Нова телевизия вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова коментира обвиненията срещу бившия вече председател на КПУКИ Филип Златанов.

„Златанов за мен беше една институция – затова казвам задкулисие. Когато върши, след като е избран, тези неща, ние смятаме като граждани, че нас ни пазят от тези явления, но се оказва, че те се занимават със съвсем други неща“, добави още тя.

Тя допълни, че разрухата в институциите личи през цялото време. „Ние говорим само с имена, не говорим за институции, сякаш ги няма, а ние сме забравили, че ги има“, каза Златанова.

По отношение на устния доклад на ЕК, тя заяви, че е всеобхватен. „Устният доклад на ЕК е за напредъка и развитията, актуализация на фактическите събития от февруари насам в България – борба с корупцията, съдебна реформа“, каза вицепремиерът.

За протестите в София Златанова каза, че от нейна страна полага усилия, а и колегите й полагат такива.

„Виждате колко успешно се справя полицията по време на протестите. Важното е, че се опитваме да направим неща, които не са били правени в други правителства за първата година. Може би от гледна точка на това, че справедливостта за българските граждани, разбира се, е и в назначенията на високите постове, но тя е и в много други неща - в това майките да имат адекватни средства да издържат децата си, самите деца да имат равен достъп до образование“, каза още Златанова.

#Зинаида Златанова #София #Филип Златанов #КПУКИ #ЕК #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници