Депутати от БСП не знаят кого избират за шеф на ДАНС

Депутати от БСП не знаят кого избират за шеф на ДАНС
Владимир Писанчев
A A+ A++ A

„Сегашната процедура за избор на председател на ДАНС не е същата като предишната.“ Това каза пред журналисти депутатът от Коалиция за България Антон Кутев, предаде livenews.bg. „Тази кандидатура беше обсъждана на две комисии – вътрешната и Комисията за контрол на специалните служби. Това, че задавате въпроси към нас, при положение че днес в парламента има поне 20 човека, които са участвали в тези комисии, ние сме членове на Комисията по култура, не можем да ви кажем чудеса за Писанчев, както и не очаквам хората от Вътрешна комисия да познават шефа на операта. Процедурата си върви и ще има резултат“, добави Кутев.

„Не знам в момента как ще гласувам за кандидатурата на Владимир Писанчев за шеф на ДАНС, тъй като съм го чувал по име, ще си направя труда преди гласуването да се запозная с всички фактологии, свързани с него, каза още депутатът. „Не съм претендирал никога да имам каквито и да е било познания за тайните служби, но във връзка с това, че съм поел ангажимента си да гласувам, ще се запозная, но в момента не мога да давам оценки на г-н Писанчев, когото не познавам и чиято роля в тайните служби ми е чужда“, обясни той.

На въпрос за връзката на Владимир Писанчев с делото „Галерия“, народният представител Татяна Буруджиева, БСП, обясни: „Аз също не съм специалист по тези въпроси и винаги съм се стремяла да стоя далече от тези институции. Истината за мен е, че в България в момента няма чист човек в тези институции. Не зная дали на г-н Писанчев е било разпредено да прави някакви неща или той е подписал някакво нареждане, или е решил сам да прави нещо, трябва да се запозная и да науча и позицията на партньорските служби. Позицията на партньорските служби винаги е много важна“, обясни тя и допълни: „Аз сега научавам коя е кандидатурата, какво искате от мен - да познавам всички кандидатури ли? Тепърва ще си формирам позицията“.

#ДАНС #директор #Писанчев #депутати #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници