Американският еврейски комитет приветства изявлението на Йовчев за „Хизбула“

Американският еврейски комитет приветства изявлението на Йовчев за „Хизбула“
A A+ A++ A

Американският еврейски комитет приветства откритото изявление на българския вътрешен министър Цветлин Йовчев, направено в годишнината от терористичната атака в България, при която загинаха петима израелци и един българин, пише „Сакраменто бий”, цитиран от агенция „Фокус“.

По време на пресконференция Йовчев заяви, че страната му се е натъкнала на следи, водещи към ливанското движение „Хизбула“. Той допълни, че България разполага с нови доказателства, които потвърждават заключенията за участието на „Хизбула“, които бяха обявени през февруари.

„Последното изявление на министър Йовчев не можеше да бъде по-ясно, логично и смело“, заяви директорът на Комитета Дейвид Харис. „Сега топката е в полето на ЕС“, добави той във връзка с предстоящата в понеделник среща на външните министри на 28-те страни от ЕС.

„Дали ще подкрепят своя член България и безброй много други страни, които са били застигнати от дългата и смъртоносна ръка на „Хизбула“, като обявят групата за терористична организация, каквато тя очевидно е? Светът ще наблюдава. Сега на карта е заложена моралната репутация на ЕС“, заяви още Харис.

#Американски еврейски комитет #Хизбула #Цветлин Йовчев #атентат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници