Цветанов: Разходите за протестите са равни на тези за предсрочни избори

Цветанов: Разходите за протестите са равни на тези за предсрочни избори
Според Цветанов изходът от политическата криза, са избори. Снимка: bgonair.bg
A A+ A++ A

"Разходът, който прави държавата, за да осигури протестите, в сектор „Сигурност" е огромен. Тези разходи се равняват на разходите за провеждане на предсрочни парламентарни избори."

Това заяви в Банско зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде Радио „Фокус".

Цветанов коментира, че в момента е създадена една среда, която не е работеща - всичките администрации в министерствата са блокирани.

„Още се говори за кадровите назначения, които трябва да бъдат извършени. Всички видяхме, че БСП, ДПС и „Атака" реално не извадиха този потенциал, който действително да бъде припознат от хората, от държавата и европейските институции. За всяко възлово назначение имахме реакция от Европейската комисия и от гражданското общество, а политиците от „Тройната коалиция" се правят, че нищо не се случва", заяви зам.-председателят на ПП ГЕРБ.

Според него единственият изход да се излезе от политическата и икономическа криза в страната е провеждането на предсрочни избори възможно най-скоро, за да продължават да се усвояват европейските средства, които са в сегашния програмен период.

„Когато приключат процедурите и се подписват съответните договори за изпълнение, разплащанията могат да дойдат 2014 – 2015 година, но от 2014 година не трябва да забравяме, че започва новият финансов програмен период, а там говорим за 20 милиарда лева, които ще влязат в страната", добави Цветан Цветанов.

Той отново подчерта, че ГЕРБ ще участва в парламента, когато бъдат насрочени точки за разглеждане на изменение в изборното законодателство.

#Цветан Цветанов #ГЕРБ #БСП #Атака #ДПС #Банско #Европейска комисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници