Банкя протестира в защита на минералната баня

Банкя протестира в защита на минералната баня
Жители и гости на Банкя протестират в защита на минералната баоня, която е предвидена да бъде отдадена в концесиия. Снимка: www.sofiaculture.bg
A A+ A++ A

Банкя се вдигна на първия си протест в защита на символа на града – минералната баня, която се подготвя за концесиониране, предаде БГНЕС.

Започна събирането на подписка банята и балнеоложкият комплекс да останат общински. Протестът е организиран от Гражданско сдружение "Банкя", което е подготвило листовка под заглавие: "Да запазим град Банкя като национален балнеоложки курорт". Те са изпратили и писмо-възвание до институциите в държавата, да подкрепят исканията им, за да остане лековитата вода достъпна за всеки жител и гост на курорта.

“Това е първият ни протест срещу концесията, тъй като докладът за това бе тайно внесен на 22 април тази година и не искахме да се политизира проблемът преди изборите. Но след тях взехме решение да протестираме, защото курортът от 20 г. насам запада и се унищожава”, съобщи пред БГНЕС Станислав Славов, председател на гражданското сдружение.

Актьорът Евгени Будинов, жител на Банкя, един от ораторите, заяви, че жителите на Банкя ще бъдат непреклонни и призова стотиците присъстващи на протеста в следващите дни да донесат по една хавлия от вкъщи и стари джапанки, и да ги хвърлят пред банята, в знак на протест срещу плановете.

#Банкя #институции #концесия #Баня #протеста

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници