Йоханес Хан: Търсят се варианти за намаляване на загубите

Йоханес Хан: Търсят се варианти за намаляване на загубите
Комисарят Хан има опасения за загубите от този и следващия програмен период. Снимка: www.europe.bg
A A+ A++ A

Търсят се варианти загубите, които страната ни ще претърпи през следващия програмен период, да бъдат минимални, заяви еврокомисарят по регионална политика Йоханес Хан, предаде http://darikfinance.bg.

Хан отбеляза, че след 2014 г. от страната ни ще се очаква да инвестира повече от европейските средства в икономически растеж и заетост, предаде БНР. Еврокомисарят допълни, че българската администрация работи добре с Еврокомисията, въпреки политическите сътресения.

Стана ясно, че има опасност от загуба на средства през настоящия програмен период и вече се водят разговори за преодоляване на проблема. Хан призна, че след 2014 г. страната ни ще трябва да пренареди приоритетите, особено при условието от ЕК повече средства да бъдат насочени към изпълнение на Стратегията за растеж и заетост - Европа 2020.

Според еврокомисаря България трябва да наваксва във всички области. Той отбеляза също, че трябва да се инвестира повече в малките и средните предприятия.

Инфраструктурата вече не приоритет. Факт е, че в момента големият приоритет са иновациите, науката и изследванията, образованието, обучението, инвестициите в човешкия капитал, работните места, малките и средните предприятия, екологията и климатът.

До септември правителството трябва да представи в еврокомисията нов, трети вариант на партньорското споразумение за следващите седем години, който ще бъде максимално съобразен с приоритетите.

 



#Йоханес Хан #средства #ЕК #Еврокомисията #стратегия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници