Кунева: Не трябва олигархията да има партия!

Кунева: Не трябва олигархията да има партия!
„Въпросът не е, че искаме ужасно много да падне това правителство. Въпросът е, че това правителство извърши крайно нередни неща. Ако сега замълчим и ги оставим да продължат, то следващото управление може да извърши два пъти по-нередни неща“.
A A+ A++ A

„Въпросът не е, че искаме ужасно много да падне това правителство. Въпросът е, че това правителство извърши крайно нередни неща. Ако сега замълчим и ги оставим да продължат, то следващото управление може да извърши два пъти по-нередни неща“. Това заяви днес пред БНР лидерът на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева.

Тя коментира, че в настоящата ситуация предизборното мото на партията „Да на нормалността“ изглежда твърде амбициозна задача за България. „Свалям критериите от нормалност до приличие. Именно това е, което искат хората - справедливост и чувство за приличие. За тях не се искат пари, а воля“, коментира Кунева.

По думите й е доста лесно да се постигне консенсус кои са приличните неща в политиката, като едно от тях е да няма задкулисие. „Когато коалициите биват обяснени, то тогава хората няма да се чудят защо „Атака“ подкрепя ДПС и БСП. Това обърква европейските ни партньори. Поставя въпроси - какво им е обещано зад кулисите“, попита Кунева.

Лидерът на „Движение България на гражданите“ посочи още, че опитите на управляващите да търсят индулгенция в Брюксел ни най-малко не я разколебава в позицията й от вчера, че Франция и Германия са излезли с последно предупреждение към България. Тя определи като несъстоятелен аргумента на управляващите, че и при предишното е било същото. По думите й не може да се чака „удобният момент“ за падането на правителството, нито да се дава шанс на олигархията да си създаде партия от протеста.

Тя коментира, че епохата вече не позволява на властта да допуска грешки. По думите й в момента в света има хора като Сноудън и Асанж, които се опълчват срещу цели държави, защото не искат да има тайни. Въпреки че тяхното поведение е есктремно, посланието, че ние искаме колкото се може повече прозрачност, важи за абсолютно всички и не е екзотика.

„Искаме и отговорност. Ако няма прозрачност, няма отговорност. Кой и защо предложи несъстоялия се шеф на ДАНС, как стана изборът, кой зад кой министър стои и отговаря“, коментира Кунева.

#Сноудън #"Атака" #Меглена Кунева #"Движение България на гражданите"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници