Драгомир Стойнев: Вслушваме се в предложенията на бизнеса

Драгомир Стойнев: Вслушваме се в предложенията на бизнеса
Министър Стойнев предвижда секторен подход при насърчаване на предприемачеството. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

 

В новата версия на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ са отразени предложенията на бизнеса“, каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по време на второто заседание на тематичната работна група за новата оперативна програма.

Вторият вариант на концепцията е предложен от новия екип на ведомството и той предвижда подкрепата за компаниите да бъде предоставяна в четири приоритетни направления:  предприемачество, иновации, зелена и енергийно-ефективна икономика и интернационализация и услуги за бизнеса.

Предложен е по-гъвкав подход, който отговаря и на вижданията и нагласите на фирмите. Предвижда се секторен подход при насърчаване на предприемачеството, развитието на компаниите и интернационализацията им. Мерките за иновации и ресурсна ефективност ще бъдат застъпени във всички сектори на икономиката.

 

Малките и средните предприятия настояват също и за директна подкрепа за проекти за внедряване на системи за управление и контрол, защото това влияе пряко върху конкурентоспособността им на международния пазар, заяви икономическият министър.

 

 

Според Камен Колчев, член на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, всички техни предложения по концепцията за новата оперативна програма са отчетени и това ще улесни достъпа на бизнеса до средствата през следващия програмен период.

#Драгомир Стойнев #Камен Колчев #бизнеса #период

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници