Алексей Милер, „Газпром”: Проектът „Южен поток” се реализира с известно закъснение

Алексей Милер, „Газпром”: Проектът „Южен поток” се реализира с известно закъснение
Проектът „Южен поток” се реализира с известно закъснение. Това каза председателят на Управителния съвет на „Газпром” Алексей Милер след среща с премиера Пламен Орешарски и министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, предаде агенция „Фокус”.
A A+ A++ A

Проектът „Южен поток“ се реализира с известно закъснение. Това каза председателят на Управителния съвет на „Газпром“ Алексей Милер след среща с премиера Пламен Орешарски и министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, предаде агенция „Фокус“.

„Първият газ по тръбата ще пристигне в България през декември 2015 г. Днес се намираме на етапа за подготовка за начало на строителството. Инвестициите, които влагаме в България, са 3,1 милиарда евро. В максимална степен в дейностите по прокарването на газопровода ще бъдат привлечени български компании“, обясни Милер.

 

„Сроковете за начало на строителството ще бъдат спазени“, каза той.
„Наясно сме, че относно финансиране на дейностите в българския участък няма да има никакви проблеми. Руската страна е готова да финансира в пълен обем дейностите, които ще се извършват в този сектор“, каза още той.
„Делът на българската страна ще бъде възстановяван за сметка на таксите за пренос на газ по време на експлоатацията на газопровода“, посочи Алексей Милер. „Българската страна сега не поема абсолютно никакви рискове, свързани със строителството на „Южен поток“, каза още той.
„Проектът има огромно значение за диверсификацията на доставките на природен газ за България. В срещата бяха обсъдени въпросите, свързани с реализацията на проекта, бяха обсъдени действията, които предстоят и трябва да бъдат извършени в скоро време“, заяви Милер.
Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев заяви: „Тази година трябва да имаме окончателен подробен устройствен план, оценка за въздействие на средата. Ще ускорим работата, защото за нас е важно да има директен достъп от Русия, без да се минава през трети държави“.

#Алексей Милер #"Южен поток"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници