Йовчев: Повече от 90 млн. лева не достигат в МВР

Йовчев: Повече от 90 млн. лева не достигат в МВР
Относно дейността на Прокуратурата министър Йовчев заяви, че вярва в дейността й, познава главния прокурор и вярва, че прокуратурата прави всичко възможно да се бори с организираната престъпност. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Над 90 милиона лева не достигат на Министерството на вътрешните работи, заяви пред БНТ вътрешният министър Цветлин Йовчев.

„Убеден съм, че ще успеем да намерим парите за заплащане на извънредния труд на служителите на МВР“, каза Йовчев.

„Тези хора изпълняват дълга си, седят на мястото си и досега успяват много добре да опазят обществения ред. Те работят по 12–16 часа и имат нужда да почиват“, коментира Йовчев.

Той обясни, че заради извънредното работно време и голямата натовареност полицейски служители от други градове се командироват в София.

„Трябва да се преструктурира вътрешно Министерството на вътрешните работи, има ресурси, които ще бъдат използвани, няма да увеличаваме състава, а напротив – ще го намаляваме, но това ще се прави постепенно“, каза още вътрешният министър.

„Ние ще покажем резултати и средствата, които се отпуснат на министерството, ще бъдат пари за реформи. Вече преструктурирахме разходите на министерството и ще направим икономии. МВР има достатъчно ресурси, просто ще ги реорганизираме“, добави Йовчев.

Относно дейността на Прокуратурата министър Йовчев заяви, че вярва в дейността й, познава главния прокурор и вярва, че прокуратурата прави всичко възможно да се бори с организираната престъпност.

„Ако установя, че някой не е лоялен към закона и към системата, ще бъде освободен веднага“, каза още Йовчев.

#Цветлин Йовчев #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници