Станишев застана зад Муса Палев

Станишев застана зад Муса Палев
Лидерът на БСП Сергей Станишев подкрепи назначението на Муса Палев от ДПС за областен управител на Благоевград. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на БСП Сергей Станишев подкрепи назначението на Муса Палев от ДПС за областен управител на Благоевград, съобщава „Струма“.

Протестите срещу назначението на Палев продължават, а БСП - Благоевград, се надяваше Сергей Станишев да успокои ситуацията.

„Ситуацията в страната е такава, че не позволява сега да се извършват такива рокади“, обяснил Станишев на благоевградския депутат Емил Костадинов, с когото разговарял „на четири очи“ в сряда.

Костадинов бе натоварен от 14-те общински председатели на партията в Пиринско преди дни да проведе последен разговор със Станишев за разрешаване на конфликтната ситуация в Благоевград.

Единственото, което успял да предложи като алтернативен вариант, е ДПС да нямат зам. областен управител, а БСП да получи двама в лицето на Димитър Капитанов, общински председател в Петрич, и колегата му от Банско Костадин Дурчов. Но дори и по това предложение няма категорично обещание, че ще получи потвърждение от консултативния съвет, който договаря назначенията.

„До дни ще се събере областният съвет в Благоевград, за да решим какви стъпки ще предприемем по-нататък“, каза Емил Костадинов.

Ситуацията, вместо да доведе до облекчение в средите на социалистите в Пиринско, предизвика напрежение.

Местните социалисти вече гласуваха декларация, че ако не бъде сменен Муса Палев с техния кандидат Юлиян Гошев, няма да участват в областната администрация със свой заместник-управител и главен секретар.

#Сергей Станишев #Муса Палев #Благоевград #БСП #ДПС #Станишев #Емил Костадинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници