Греков: Само българска продукция по борсите вследствие на проверките

Греков: Само българска продукция по борсите вследствие на проверките
„България се е превърнала в разграден двор за влизането както на качествена, така и на изключително некачествена земеделска продукция“, коментира Греков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вследствие на проверките на борсите почти е изчезнала стоката от гръцки произход, търгува се в момента единствено и само българска продукция, заяви министърът на земеделието и храните Димитър Греков, предава БГНЕС.

По време на днешните проверки в Пловдивско е спряна доставка от 10 тона некачествени домати, идващи от Гърция, предназначени за нашия пазар.

Констатирани са и нарушения на митническите тарифи, проблеми с финансовите документи на продуктите. Проверките ще продължат освен през този месец и през август и септември.

„България се е превърнала в разграден двор за влизането както на качествена, така и на изключително некачествена земеделска продукция“, коментира Греков.

Според него проблемите на производителите на плодове и зеленчуци не са решени дългосрочно, тъй като винаги досега въпросите са се решавали „пожарникарски“ и „от днес за утре“.

Заради проблемите на българските зеленчукопроизводители на заседанието на кабинета Греков е предложил да се разработи система от мерки, насочени към вноса, износа и преминаването на селскостопанска продукция и храни.

#Димитър Греков #борси #стока

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници