Алиосман Имамов: Увеличава се пропастта между бедни и богати

Алиосман Имамов: Увеличава се пропастта между бедни и богати
Според Имамов мерките, които касаят бизнеса, стигат суми, които изискват допълнително финансиране. Снимка: bnr.bg
A A+ A++ A

„С промените в Закона за насърчаване на заетостта поставяме началото на една продължителна социална политика, с която да спрем тревожната тенденция на нарастване на младежката безработица“, заяви председателят на парламентарната икономическа комисия Алиосман Имамов, съобщи агенция „Фокус“. По думите му се увеличава пропастта между бедни и богати. Стана ясно, че социалното осигуряване на най-бедните слоеве е сред новите приоритети на управляващите.

Според Имамов мерките, които касаят бизнеса, стигат суми, които изискват допълнително финансиране. Става дума за сумите, които държавата дължи на бизнеса за бързото възстановяване на ДДС и за мерките за икономическото оживление.

Председателят на парламентарната икономическа комисия подчерта, че нямат основание критиките по повод финансовото обезпечаване на мерките за намаляване на младежката безработица, и допълни, че този тип безработица е пряко свързана с процесите в по-горните възрастови групи – със застаряването и ангажирането на пенсионери в трудовия процес.

Бедните до голяма степен са такива заради политиката, която водеше ГЕРБ - на замразяване на социалните плащания и блокиране на икономическата активност през последните четири години, добави Имамов. „Ако това не беше станало, пенсиите на българите щяха да бъдат поне два пъти по-високи от сегашните“, допълни председателят на икономическата комисия.

#Алиосман Имамов #младежка безработица #пенсионери

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници