Назначени са областни управители на Монтана, Шумен и Русе

Назначени са областни управители на Монтана, Шумен и Русе
Правителството определи още трима областни управители – на Монтана, Шумен и Русе, съобщиха от правителствената информационна служба.
A A+ A++ A

Правителството определи още трима областни управители - на Монтана, Шумен и Русе, съобщиха от правителствената информационна служба. От съобщението става ясно, че в Шумен управата ще поеме известен местен журналист.

Начело на областната администрация в Монтана ще застане Анатолий Младенов. Роден е през 1961 г. Завършил е ВНВУ „Васил Левски“ и има магистърски степени по социология и педагогика от СУ „Св. Климент Охридски“. Заемал е различни длъжности като офицер в Българската армия, бил е социолог във ВА „Г. С. Раковски“ и в Центъра за социологически изследвания към МО. Работил е в Служба „Сигурност – ВП и ВКР“ и в ДАНС. През 2011 г. е избран за общински съветник в ОбС – Монтана.

Венцислав Калчев ще оглави областната управа в Русе. Той е роден през 1955 г. Инженер е от РУ „Ангел Кънчев“. Трудовия си стаж започва в Завода за печатни платки в Русе. От 1993 г. преминава на работа в „Дунав прес“, където се издига до член на УС на дружеството. Бил е член на Борда на директорите на „Топлофикация – Русе“ ЕАД, а от 2011 г. е изпълнителен директор на Агенцията за устойчиво развитие на Русе и региона. В момента е втори мандат общински съветник в ОбС – Русе.

Областен управител на Шумен става Венцислав Венков. Роден е през 1957 г. Завършил е българска филология във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Дългогодишен кореспондент е на централни вестници.

#Областни управители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?