Ивайло Калфин: Сидеров не трябва да е шеф на етичната комисия

Ивайло Калфин: Сидеров не трябва да е шеф на етичната комисия
Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров не трябва да бъде председател на комисията по корупция и парламентарна етика, заяви пред БНР евродепутатът Ивайло Калфин. Снимка: Медиапул
A A+ A++ A

Лидерът на Атака Волен Сидеров не трябва да бъде председател на комисията по корупция и парламентарна етика, заяви пред БНР евродепутатът Ивайло Калфин.

„Аз не бих ги обвинил, че влизат в парламента и се регистрират, както някои ги обвиняват, но не виждам по какъв начин председателят на „Атака“ може да бъде председател на парламентарна комисия, въпреки аргументите, че тя обикновено се дава на представител на опозицията. Това нещо е неразбираемо!“, заяви Калфин.

Намерението комисията да бъде разделена на две части няма да промени нещо съществено, смята евродепутатът. „Ако цената на това е кворумът, според мен би трябвало партиите да се замислят малко по-дългосрочно за своето съществуване поне за следващите месеци.

Ако политическите планове на БСП и на ДПС са свързани с това дали Волен Сидеров ще влезе в парламента – това според мен не е добра стратегия“, заяви Калфин. Ивайло Калфин смята, че премиерът трябва да си постави по-къс хоризонт за това, което ще свърши, за да се види дали кабинетът може да работи.

#Ивайло Калфин #Сидеров #Етична комисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници