Протестът: Ден 19. Все повече недоволни изпълват улиците на София

Протестът: Ден 19. Все повече недоволни изпълват улиците на София
A A+ A++ A

Най-многобройният протест досега. За това свидетелстват участници в 19-ия пореден ден на протестите в София с искане на оставката на правителството на Пламен Орешарски. В най-сюблимния момент от традиционното шествие колоната протестиращи стигаше от Националния стадион "Васил Левски" през Орлов мост до площада пред Народното събрание. По данни на полицията към 20 ч. на площада пред Министерски съвет е имало около 6500 души.

След около час освиркване на Министерски съвет и лозунги "Оставка", "Мафия" и др., хилядното множество тръгна по обичайния вече маршрут към Народното събрание, Орлов мост, НДК, централите на ГЕРБ, БСП и ДПС. Протестиращите носеха национални знамена, плакати с призиви за оставка на правителството, свиреха със свирки и тръби.
През целия път протестът бе придружаван от полицаи с жилетки с надписи "Антиконфликт". Няма данни за инциденти или арестувани граждани. Живи вериги от полицаи имаше по целия маршрут от Ларгото пред Министерски съвет до сградата на парламента.

След като блокираха изцяло движението по бул. "Цар Освободител", Орлов мост, бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", протестиращите се насочиха към НДК. Там една група се отдели и освирка централата на ГЕРБ. После множеството се стече по бул. "Витоша" до централата на БСП на "Позитано" 20. Протестиращите освиркаха червената централа и скандираха „Червени боклуци”, "Мафия", "Оставка". Освиркана бе и централата на ДПС на бул. "Стамболийски".

Оттам множеството се отправи отново към Министерски съвет, площада пред парламента и Орлов мост, където по традиция протестиращите си правят хепънинг, слушат музика и разговарят за бъдещето на страната. 
В лагоевград десетки протестиращи излязоха отново по улиците с искания за оставка на областния управител Муса Палев и правителството на Пламен Орешарски. Този път те не само блокираха улици в града, но стигнаха до главен път Е-79, без обаче да го затворят. Протестиращите вече са събрали над 5000 подписа за оставката на Палев и ще продължат протестната подписка.

В Пловдив над 200 души отново дефилираха по централните булеварди, за един час затвориха и Централна гара.

Протести имаше още във Варна, Бургас, Сливен и други градове в страната.

#протест #правителство #Орешарски #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници