ЕП отне депутатския имунитет на Марин льо Пен

ЕП отне депутатския имунитет на Марин льо Пен
A A+ A++ A

Европейският парламент отне имунитета на лидера на френската националистическа партия Национален фронт Марин льо Пен. Снемането на имунитета е по искане на френски съд, който е предприел действия срещу нея заради изказване, в което тя сравнява мюсюлманите с фащистките окупатори, предава БГНЕС.

"Никак не съм учудена от това решение. То говори само за това, че за мнозина съм опасен идеологически противник", заяви Льо Пен. Тя припомни, че в историята на ЕП има редица случаи, когато депутатите са запазвали своя имунитет, макар да са били преследвани от правосъдието за финансови или друг вид машинации.

"Моят случай е особен. На мен ми приписват вина - правото свободно да изразявам собственото си мнение", убедена е крайнодесният лидер на Националния фронт.

През 2010 Марин Льо Пен публично сравни молитвата на мюсюлмани по улиците с окупацията на Франция по време на Втората световна война, само че "без танкове и войници". Срещу нея беше заведен иск, в рамките на който беше поискано отнемането на депутатския й имунитет. Льо Пен е депутат в ЕП от 2004 г.

#разследване #ЕП #имунитет #Марин .льо Пен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници